„Adevărata călătorie a descoperirii nu înseamnă a căuta tărâmuri noi, ci a vedea cu ochi noi”... (Marcel Proust)

sâmbătă, 11 martie 2017

DETAŞAREA CORPULUI ASTRAL PENTRU CĂLĂTORIE ASTRALĂ

Am avut discuţii destul de aprinse cu cineva care susţinea că corpul astral se detaşează de restul sistemului corporal prin Manipura (plexul central). Iar din discuţie a rezultat faptul că se inspirase din alte scrieri în care avea încredere. Voi prezenta şi eu, după aceste descrieri, câteva imagini care circulă pe net, cu comentariile de rigoare. 
Sunt mulţi oameni care citesc intens şi duc discuţii fără să aibă şi o practică în domeniul pe care doar îl descriu, având la bază lecţii bine învăţate de la alţii care au făcut acelaşi lucru la rândul lor. Şi ei cred că şi cei cu care discută sunt asemenea lor – dar lucrurile nu stau aşa întotdeauna. Îndrăznesc să sfătuiesc oamenii să se ferească de o asemenea manifestare (lucru valabil pentru orice fel de manifestare din viaţa curentă), dar, desigur, rămâne la latitudinea fiecăruia să procedeze după cum crede de de cuviinţă. 
Azi sunt în stare să explic că detaşarea corpului astral are loc numai pe direcţia plexului coroanei (chakra Sahasrara), pe direcţia canalului de universalizare – fără însă să se confunde cu el. Canalul de universalizare, ca şi structurile matriceale care îl susţin în întreţinerea funcţiilor şi îl protejează, nu au puterea de a se alungi mai departe decât câmpul ultimului corp din sistemul corporal din care fac parte, pe care îl depăşesc doar cu puţin, doar pentru a prelua fluxuri energo-materiale dinafara sistemului corporal şi al câmpurilor aferente. Dar toate cele legate de corpul astral şi legăturile lui cu sistemul corporal sunt de o complexitate cu totul specială, aşa cum sunt toate părţile componente ale sistemului nostru spiritual, atât de puţin studiat până acum. Chiar dacă apar în picturile murale şi bazoreliefurile egiptene, ele sunt incredibile pentru civilizaţia noastră industrială actuală, care pune în prim-plan alte considerente decât faptul că omul a avut, are şi va avea puteri de percepţie mentală şi astrală pe care ştiinţele fizice de azi nu le pot explica corect doar prin cercetarea cu corpul fizic. 
Dar să nu ne depărtăm de tema în discuţie; explicaţiile oficiale curente vor face, mai târziu, obiectul studiilor de aici. 
Sunt mai multe lucruri care nu se percep în călătoriile astrale – deocamdată să avem în vedere ieşirea lui din sistemul corporal întreg. Am arătat în postările anterioare cum, din frică, la prima ieşire percepem structurile corporale trecând lent, cu teamă, cu reţinere puternică printre ele şi credem că este vorba de un adevărat horn, tunel – care provoacă frică mai ales persoanelor claustrofobe. Dar se observă – dacă se trece de această primă experienţă – că altă dată ne pomenim direct „afară”, nu mai avem parte de acele amprente negricioase care s-ar asemăna cu balaurii, şi nici „dangătul” ca de clopot la deces sau vaiete – toate rezultate din distorsiuni de imagini şi sunete, care trec toate de la o vibraţie la alta. Când zic „prima experienţă” mă refer la prima experienţă totală, când reuşim să ieşim în mediul înconjurător. Dacă nu se reuşeşte de prima dată, dacă distorsiunile ne umplu de frici, revenirea este iminentă şi, tot spontan, se poate repeta uneori, chiar dacă la intervale lungi de timp. Se mai pot petrece şi alte fenomene: ani de zile am avut astfel de încercări de ieşiri spontane (dar atunci nu ştiam că astfel de fenomen avea condiţii să se petreacă), care se soldau cu o senzaţie de ridicare ca într-un balon, dar după 2-3 secunde venea căderea însoţită de o scuturare puternică. Abia după ce am citit despre călătoriile astrale, în 1989, mi-am cam dat seama că despre asta era vorba, şi m-am lămurit apoi definitiv ulterior, după prima reuşită, aşa cum am mai povestit. 
Eu încurajez pe cei care îmi cer părerea, sfatul – tocmai de aceea scriu cât mai mult, chiar am făcut acest blog separat: important este ca oricine să înţeleagă că nu este vorba decât despre necunoaşteri şi confuzii, fenomenele percepute sunt distorsiuni normale care de altfel pot apare şi în viaţa noastră curentă. Ceea ce trăim acum, din acest punct de vedere, este o revenire la normal a omului contemporan – un normal pentru puţini oameni acum, la început, dar vor fi din ce în ce mai mulţi odată cu trecerea timpului.
După prima experienţă întreagă de acest fel, foarte rar se mai pot petrece forme de distorsiuni: doar când vibraţia locală devine momentan şi trecător – deci nu pe o durată lungă de timp – extrem de joasă comparativ cu momentele anterioare. Căci variaţia vibraţiei locale, urmând pe cea planetară, stelară şi zonală, nu are acum treceri lente, mătăsoase,  ci se schimbă de la o perioadă scurtă de timp la alta cu diferenţe foarte mari şi rapide. Cunoscând acest lucru din diverse informări, nu ne vom pierde curajul şi vom reveni liniştiţi când lucrurile se vor schimba. 

CE ESTE ÎN FOND CORDONUL ASTRAL?
Cordonul astral funcţionează legat strâns de corpul astral – indiferent dacă apare într-o formă general-umană sau sub formă de sferă: forma de sferă o poate avea spontan sau prin voinţă imediat după ieşire, după tiparul unei matrice proprii. Corpul devine rapid o sferă legată de restul sistemului corporal prin ceea ce numim cordon. Entitatea astfel ghemuită îşi poate relua oricând, prin voinţă, forma iniţială (umană, de exemplu) dar şi alte forme (stâlp, flacără, alte forme de vieţuitoare planetare), în funcţie de sarcinile pe care le derulează cu corpul astral. În acest fel sarcini multiple se desfăşoară în diverse feluri, pentru diverşi întrupaţi. Forma sferică este folosită îndeosebi la călătorii astrale lungi, dincolo de sistemul nostru stelar – ca formă generală-valabilă în galaxie, dar mai ales după terminarea destinului fizic şi continuarea lui sub formă exclusivă de entitate astrală. 
Cordonul astral se crede a fi o parte a corpului astral, asemănătoare cu canalul central energetic din interiorul corpului dublu-eteric, cunoscut în linii mari ca fiind un instrument de energizare, vitalizare şi menţinere a vibraţiei: în anumite limite însă, care să nu obosească spiritele în întrupările lor. La o cercetare mai atentă a sferei astrale se observă, pierdut în strălucirea corpului astral, un „vârf” care depăşeşte cu puţin – la fel ca şi canalul de universalizare, partea opusă a părţii unde se observă cordonul astral. Să vedem despre ce este vorba.
Am discutat despre canalul de destin şi de unele ramificaţii interioare ale lui, structură care facilitează protecţia tuturor structurilor corporale: dintre acestea avem acum în vedere canalele corporale. Corpul astral este învăluit într-o ramificaţie interioară de acest fel a canalului de destin, care menţine corpul în protecţie şi susţine hrănirea lui cu fluxuri energo-materiale cu vibraţie care să nu ajungă mai mică decât poate să o ducă spiritul întrupat fără să obosească, care să nu fie mai mare decât vibraţia canalului de destin cu toate ramificaţiile lui. 
La fel sunt protejate şi toate celelalte corpuri din sistemul de întrupare, la fel toate straturile corpurilor, cu toate structurile lor exterioare. La fel este şi în cazul corpului astral, cu toate straturile sale (indiferent dacă sunt active sau în stare latentă), cu toţi sub-selectorii săi. Chiar dacă nu sunt foarte activi la un moment dat toţi subselectorii, ei există acolo, vitalizaţi şi protejaţi, cu un nivel de vibraţie normal şi o activitate minimă în acel moment, putând în momentul următor, după cum este necesar, să-şi intensifice activitatea pentru a se diminua din nou în alt moment dat. 
Cunoaşterea tuturor acestor structuri trebuie să ne determine să înţelegem că nimic nu este la voia întâmplării, iar sensibilitatea mai mare sau mai mică a spiritului este potenţată numai în conformitate cu destinul, care urmăreşte întotdeauna:
– echilibrul, dezvoltarea echilibrată a forţelor radiante ale spiritului/monadei întrupate;
– folosirea razelor, seturilor de raze din radiaţia întreagă, aflate în dezvoltare permanentă, în mod echilibrat la rândul ei.
Orice structură din orice corp nu urmăreşte în principal decât asemenea linii generale de destin pentru dezvoltarea fiecărei monade în parte. 
Având în vedere aceste lucruri, să înţelegem faptul că ceea ce numim cordon astral este de fapt ramificaţia corporală interioară a canalului de destin, care învăluie corpul astral:
– cu o putere (dată de energia puternic compactizată şi vibraţia obţinută astfel) de protecţie uriaşă comparativ cu orice fel de putere ar putea avea orice corp (individual sau comun-planetar) sau orice creaţie a oricărui întrupat în acest univers; ea supravieţuieşte oricărui fel de deces al corpului fizic (dezmembrare, distrugere), căci oricărui fel de deces în planul fizic îi corespunde o rămânere mai departe în viaţă a întrupatului, sub formă de entitate astrală; 
– cu o stabilitate deosebit de puternică în interiorul sistemului corporal – chiar dacă îşi poate modifica mult forma; care determină o mare siguranţă în deplasarea corpului astral, în detaşarea lui pe timpul călătoriei astrale. 
Ceea ce înseamnă că acest corp astral, detaşat temporar de restul sistemului corporal, nu pierde structura de protecţie a corpului şi a destinului spiritului care se foloseşte de acest corp.
Cu cât vom merge mai departe în studiul structurilor de întrupare vom descoperi mai multe elemente de siguranţă în desfăşurarea acestui proces. Şi asta nu neapărat pentru a se susţine astfel doar curiozitatea spiritului – deşi este bine să avem în vedere şi dorinţa de a cunoaşte – cât pentru a susţine în primul rând procesul de autostabilizare vibraţională de care are nevoie fiecare spirit, şi fiecare monadă din fiecare spirit, în timpul întrupărilor cu corp fizic, pe Pământ. 
Concret, detaşarea corpului astral are loc pe direcţia canalului energetic central al corporalităţii, axul central energetic al ei, care înfăşoară şi protejează cele trei canale energetice interioare de colectare a fluxurilor energo-materiale venite de la corpurile superioare: pentru aprovizionarea corpului dublu-eteric şi corpul fizic în acelaşi timp: este direcţia plexului coroanei (chakra sahasrara). Toate structurile canalului de destin se prind pe această linie mediană a corporalităţii noastre. Corpul mental trimite informaţii vizuale către corpul fizic, iar creierul decodifică asociind o imagine corectă de tub în interiorul căruia sunt protejate cele trei canale interioare împletite (cunoscute sub denumirile Ida, Pingala şi Shushumna) care asigură circulaţia centrală energo-materială a sistemului corporal până la ultimul corp. 

Să fac – dacă tot a venit vorba – o scurtă, dar importantă paranteză: după a doua iniţiere reiki, am perceput o imagine în interiorul corpului uman, care arăta aceste trei canale, cu scurte legături laterale (provenite de la plexurile corpului dublu-eteric, care primesc fluxuri de la toate corpurile cu vibraţie superioară), învelite în acest „tub” cu aspect de pătură eterică strălucitoare, deschisă puţin într-o parte ca să se percepeapă bine canalele interioare împletite: dar această deschidere nu există, ci doar curiozitatea mea a cerut informaţia cu referire la ceea ce se află în interiorul acestui tub. Şi alţi cunoscuţi ai mei mi-au spus că au avut o viziune asemănătoare. Ulterior mi-a atras atenţia o pictură interioară, pe unul din pereţii mânăstirii Humorului, picturi înfăţişând imagini asemănătoare celor percepute de noi. 


La fel, la mânăstirea Vatra Moldoviţei:


Picturile aduc în vedere, şi astfel în cunoaştere, pe lângă canalele interioare eterice şi legăturile eteric-astrale ale gâtului, foarte dezvoltate la cei care nu vorbesc mult, iar atunci când vorbesc – o fac la nivele înalte de spiritualitate şi echilibru al intensităţii vocii. Vom discuta pe larg cu alte prilejuri despre învăţăturile de diverse feluri cuprinse în patrimoniul spiritual român. 
Din structurile corporale cu pornire din axul vertical al sistemului corporal, se lungeşte – ATENŢIE AŞADAR! NU se desprinde – structura protectoare a corpului astral, cu corpul astral în interiorul lui: corpul astral nu se lungeşte la rândul lui, ci numai el se detaşează de sistem în forma lui normală, rămânând prins de sistem doar prin ramificaţia canalului corpului astral al canalului de destin. Tot acest complex astral iese înafara sistemului pe direcţia axului canalului central (aliniat coloanei vertebrale), rămânând însă prins solid de sistem. 
Pentru reamintire şi uşurinţa urmăririi, se poate urmări pe următoarea schemă configuraţia generală a sistemului nostru corporal:
 Fig.1: Schema generală a sistemului nostru corporal, unde săgeţile indică aprovizionarea cu fluxuri energo-materiale a corporalităţii noastre

Este de asemenea necesar să pomenim, măcar în treacăt, faptul că acest canal nu colectează energii pentru sistemul corporal, ci numai pentru el personal: autostabilizarea vibraţională care este baza existenţială primară a călătoriei astrale la orice vieţuitoare pământeană prin care îşi recuperează doar vibraţia: în structurile de autostabilizare vibraţională (părţi integrante ale matricei planetei).
Revenind la cordonul astral, o schemă va fi şi mai edificatoare:


Fig.nr.2: Corpul astral în călătorie astrală
Legendă: 
Fig.nr. 2a: alungirea canalului corporal astral, în interiorul căruia se află corpul astral, pe direcţia canalului corporal central în sus (a canalului de universalizare);
Fig.nr. 2b: alungirea canalului corporal astral, cu corpul astral înglobat, pe direcţia canalului corporal central (a canalului de universalizare, niciodată altă direcţie, de aceea fac atâtea precizări);
b1: vârful canalului corpului astral, cu deformarea canalului de destin care îi protejează ieşirea şi circulaţia în mediul cosmic.

Aşadar nu este vorba despre un cuplaj, care s-ar decupla în anumite condiţii, „eliberând” corpul astral care ar rămâne suspendat de canalul care porneşte din centrul vreunui plex – sahasrara în cazul acesta. 
Totuşi este necesar a fi menţionat faptul că elementele canalului de destin nu sunt lipite între ele ca să formeze un bloc monolit, la fel, aşadar, ca şi corpurile din acelaşi sistem corporal: nici ele nu sunt lipite între ele, ci se menţin în sistem datorită unei forţe de aceeaşi natură cu electromagnetismul cunoscut de noi din câmpul fizic. Dar insist din nou asupra siguranţei pe care o prezintă un asemenea sistem – mai mult, canalul corporal este el însuşi deosebit de rezistent, aşa cum spuneam, el fiind, şi rămânând în continuare canal corporal de destin pentru etapa finală – foarte lungă în cazul spiritelor umane: ca entitate astrală, cu sarcini precise de cunoaştere şi ajutor oferit altor întrupaţi. 

15 comentarii:

  1. .....mulţumesc ! o astfel de înţelegere nu am primit-o nici de la Robert A Monroe în Călătorii AStrale....................

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu tot respectul, nu e de ajuns să ne plimbăm prin spaţii în mod fizic-conştient (pentru că astral-conştient este, fără îndoială, chiar dacă nu ne aducem aminte bine ce am visat, când dormim)trebuie să facem studii aprofundate timp îndelungat: eu am avut o experienţă de 15 ani de vizualizare şi analiză până când am scris despre călătorii astrale, plus o experienţă de mentalizare şi descriere cu ajutorul entităţilor astrale (dacă orgoliul ne împiedică să colaborăm cu ele... ce să mai spun, sper că mă înţelegeţi...)În final să fim deschişi la alte colaborări, cu alţi semeni în astfel de activităţi, cu care să existe dezbatere prietenească, nu concurenţială... Cam asta aş avea de spus...
      Treptat, vom dezbate aici un material foarte voluminos privind experienţa mea, şi ea se îmbogăţeşte mereu.
      Toate cele bune !!!

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara!
    Am citit cu atentie fiecare cuvant, foarte interesant articolul.
    Incerc tot felul de metode de dedublare astrala, dar din pacate nu ajung la nici un rezultat.
    Initierile spirituale, in special cele pentru marirea vibratiei energetice( sunt unele ,, scoli spirituale" care iti promit cresterea vibratiei energetice cu fiecare treapta de initiere)
    Ajuta aceste initieri la o mai buna dedublare astrala?
    O seara buna si felicitari pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Bună seara și din partea mea, Bogdan!
      Eu personal nu am făcut cursuri, așa am fost toată viața, deși nu știam ce trăiesc - am aflat prin 1992. Dar am discutat de-a lungul timpului cu mulți oameni care au făcut cursuri, plătind enorm, spre disperarea celor care nu au avut rezultatul dorit. DAR... sunt două lucruri de discutat aici: despre destinul nostru și despre toate cele care pot fi pregătiri pentru momentul când se va împlini timpul fiecăruia dintre noi, căci nimeni nu ”scapă” de așa ceva!!!
      Suntem în epocă fizică, avem sarcini de împlinit din punct de vedere fizic și viața noastră este necesar să fie derulată astfel corect: familie, serviciu, societate, natură, cunoaștere - toate trebuiesc puse la punct, aceasta fiind de fapt ultima întrupare cu manifestări majoritar fizice. De aceea nu suntem cu toții încă pregătiți, prin moștenirea noastră genetică, să ajungem repede la călătorie astrală, la cercetare astrală. Corpurile noastre astral, mental și cauzal au o structură restrânsă din cauza vibrației planetare joasă, dar ele cresc, se revitalizează pe măsura creșterii vibrației planetare: cresc mai repede sau mai încet, în funcție de felul în care ne terminăm funcțiile fizice. Unii au putere să le facă în timp ce lucrează astral și mental - alții au nevoie de realizare separată, fiind și mai complexe, în condițiile în care mai ales corpul fizic poate avea deteriorări din liniile genetice, din vremurile grele anterioare.
      Pe de altă parte, TOATE cele enumerate de tine AJUTĂ, asta încerc și eu să spun oamenilor care mă întreabă. Nu știu în ce măsură se pun accentele în cadrul acestor cursuri - unii accentuează, alții nu, dar în primul rând, după părerea mea este necesar să se pună accent pe câteva chestiuni deosebit de importante. Pentru că noi suntem atenți dor la finalul drumului - nu și la drumul în sine, care ne duce acolo: țelul ne pare cel mai important, dar este important să urmăm acste inițieri PE PARCURSUL ÎNTREGII ZILE, ZI DE ZI, SĂ DEVINĂ PARTE INTEGRANTĂ A VIEȚII NOASTRE CURENTE. Acest lucru mie mi se pare important, pentru că - deși nu am făcut cursuri, totuși ajutătorii mei astrali m-au îndrumat în acest fel și eu dau astfel mai departe.

      Ștergere
    2. 2. Astfel:
      - relaxarea: să învățăm să fim cât se poate de relaxați, chiar dacă ne simțim concentrați când realizăm cele necesare în fiecare moment. Să facem permanent exercițiu de relaxare, care se împletește cu plăcerea de a face orice în fiecare moment, să vedem frumosul și utilul în cele mai banale momente ale vieții, indiferent dacă se desfășoară acasă (în baie, bucătărie, în toate momentele vieții casei), la serviciu, la cumpărături (oricât de greu ar fi să ne vedem resursele limitate), în trafic, pe stradă, în natură;
      - cultivarea atenției în relaxare, pentru că avem tendința să ne încordăm fiind atenți la câte ceva. Ne urmărim permanent în viața curentă, nu numai în momentele de meditație;
      - cultivarea prezenței: mă simt pe mine trăind momente, evenimente, facem exerciții în lucruri simple: mă spăl, mă îmbrac, merg, mă uit la circulația rutieră, urmăresc cum merg oamenii, fețele lor, grădinile, copacii, etc. ;
      - cultivarea curiozității: un anumit fel de curiozitate la detaliile celor pe care le vedem. Pentru că în meditație, întreb omul ce vede și îmi spune că nimic! Insist și până la urmă spune cu jenă: am văzut ceva ca o pălărie... Îi spun că ceea ce văd și eu este asemănător cu ... o pălărie !!! Deci a văzut ceva, dar nici el nu crede ce vede, nici cultura nu-i la îndemâna noastră (epoca pe care o trăim: limitativă și nu numai...). Incredibilul poate deveni cu ușurință credibil, mai ales că simbolistica este creată de creierul nostru, făcând asocieri care la început ne derutează enorm. Lucrând și crezând ce vedem treptat ni se relevă secretul simbolului și multe altele legate chiar de simbolistica inversă despre care nu știm mai nimic... Dar important este să vrem - și vom reuși!
      - legat de punctul anterior: exerciții de mărire a perspectivei în orice eveniment al vieții: bucurii, plăceri, dar și momente de frici, mânii, presiuni, stres, etc., privim evenimentele dintr-un singur punct de vedere, dar de fapt acolo sunt mult mai multe de perceput, de înțeles. Ne concentrăm prea puternic pe propriile obișnuințe de sentimente, dar asta înseamnă paradoxal, să consumăm multă energie slăbindu-ne atenția de fapt! dacă mărim perspectiva, apare împărțirea, disiparea încrâncenării, fixației, apare relaxarea - mai ales că o urmărim cât de des putem!
      Sunt câteva direcții care ajută enorm!
      Să-mi spuneți dacă v-au ajutat aceste idei.
      Spor în toate!!!

      Ștergere
  4. Buna seara!
    Sunt destul de derutat, poate ma puteti ajuta cu un sfat.
    Am discutat cu un maestru Reiki Usui, Shambala etc. are atestari in mai multe scheme Reiki, plus tarot si multe altele, dansul spune ca face acest lucru de 30 ani, cand i-am spus de ce doresc sa fac aceste initieri si l-am intrebat pe dansul in ce masura ma ajuta in calatoria astrala, a spus ca nu ma poate ajuta citez ,, mda, va recomand calduros sa cautati pe cineva care va invata traznai de astea" .
    Am urmarit si o persoana care are site, plus multe videouri pe publicate pe youtube, in legatura cu calatoriile astrale, aceasta persoana spune ca a facut multe calatorii in mai multe planuri, are o parere foarte proasta despre aceste initieri Reiki cica simbolurile acceseaza nu stiu ce entitati.
    Nu stiu ce sa fac, acum am si o retinere vizavi de Reiki.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Bogdan, fiecare om are o cultură proprie, dar și interese proprii cu privire la ”meseria” sa, pe care și le exprimă mai blând sau mai brutal, fără să conștientizeze de multe ori răul sau binele pe care îl antrenează astfel. Există limitări ale spiritualității proprii, de care cândva vom deveni conștienți și ne vom corecta – unde e cazul – sau ne vom dezvolta – la fel, după caz. De aceea este bine să punem întrebări și să fim deschiși către noi perspective, să înțelegem astfel de limitări și să le observăm și pe ale noastre, și pe ale altora. A le observa și a alege după cum ni se pare că sunt sau nu de acceptat nu înseamnă nicidecum a judeca, deci analiza fără sentință nu este judecată. Așadar analizăm pur și simplu acum.
    Eu nu am rețineri față de reiki, dimpotrivă, îmi fac autotratament și folosesc simboluri atunci când îmi este necesar. Simbolurile nicidecum nu ”accesează” entități – sunt foarte multe confuzii cu privire la ce sunt ele de fapt și ce rol joacă în derularea vieților noastre. În viitor voi încerca să dezvolt mult acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
  6. De asemenea, nu există nicio legătură între călătorii astrale – care nu sunt ”trăznăi” de loc, călătorii astrale facem permanent, doar că nu le facem conștient: când dormim, somnul este intrarea în stare latentă a corpului fizic, timp în care corpul nostru astral se desprinde parțial de restul sistemului nostru corporal. Se poate foarte natural să ne inducem o stare de relaxare profundă – starea cerebrală ”alfa” în care să trăim o astfel de detașare parțială conștientă, indusă de mecanisme naturale chiar dacă este prin propria voință.
    Și eu m-am confruntat cu astfel de judecăți și chiar atacuri dure din partea unora, dar m-am obișnuit să tac și să-mi văd de ale mele mai departe, continuându-mi studiile și viața mea personală alături de entitățile mele ajutătoare astrale. Starea de meditație activă și de călătorie astrală nu este o practică legată de reiki, dar mulți maeștri reiki de foarte bună calitate practică meditația cu călătorie astrală pentru studiu personal. Dar nu este o practică reiki propriu-zisă – sau nu cunosc eu să existe practici în domeniu (dar mă voi interesa). Repet, fiecare om dă dovadă de propria lui cultură, dar și de felul în care poartă cu sine o exprimare și un comportament moderat, cuminte cum spun eu, dacă poate și cum poate. Contează mult felul în care ne comportăm în societate, dar nu mulți își dau seama de asta…
    În concluzie, părerea mea este să-i iertăm pe cei care nu dau dovadă de educație elevată sau de o cultură cât de cât adecvată vremurilor și deschiderilor spirituale contemporane. Omul poate avea ceva cunoașteri – ceea ce nu înseamnă cultură și atunci apar astfel de exprimări: din păcate nu sunt mulți care doresc să-și mărească domeniul cunoașterii, iar cei care o fac merită tot respectul.
    Părerea mea este să privești și reiki, și călătoriile astrale ca pe domenii de cunoaștere distincte, și să cauți mereu să-ți lărgești orizontul cunoașterii înțelegând și tolerând pe cei care nu o pot face. Sper să te fi liniștit întrucâtva și să îți vezi mai departe de cele pe care dorești să le faci. Toate cele bune!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ziua buna!
    In tot timpul in care incerc sa intru in starea Alfa,apar tot felul de mici dureri de spate, mancarimi, care ma abat de la starea de relaxare.
    Cum reusesti sa treci peste ele?
    Am citit despre mai multe metode de dedublare, una dintre ele este sa intri in starea de relaxare si sa repeti mental, ma dedublez in astral acum, vizualizand un obiect din casa.
    Eu stau intins cu spatele drept pe pat cu capul pe perna, urmand urmatorul scenariu:
    1) Respiratie adanca cu apnee 5 secunde, 5 repetari.
    2) Relaxare corp incepand cu talpile si terminand cu crestetul capului.
    3) Repet mental fraza de mai sus si vizualizez un obiect din casa.
    Ce greseli fac,tu cum procedezi sau cum ai procedat la inceput?
    Poate imi spui sa imbunatatesc metoda sau sa folosesc alta.
    Sarbatori fericite alaturi de familie!

    RăspundețiȘtergere
  8. 1. Din nefericire nu pot da multe sfaturi decât cu privire la înțelegeri privind ceea ce oamenii care pot face deja călătorii astrale (sau desfășoară cercetări mentale) văd și nu înțeleg sau sunt dezorientați de multe confuzii privind acest gen de activități umane. Mai întâi îți răspund direct la întrebări și apoi îți scriu cum decurge activitatea mea (am mai scris că pt mine activitatea mentală a fost permanentă de-a lungul vieții, spontană, habar nu aveam ce era aia, îmi era o frică cumplită), poate te va orienta în vreun fel.
    Din experiența de meditație activă (de cercetare, studiu) a prietenilor mei am dedus că este nevoie de o relaxare nu numai cu o pregătire pentru activitate astrală (ei o numesc meditație cap-coadă, am explicat că atunci când văd ceva este o activitate mentală sau astrală – asta prin anii 90-2000, când nu erau multe informații, internet, etc.). Deci este nevoie de o relaxare generală ca mod de viață, căci viața este foarte solicitantă, așadar măcar o relaxare de 1-2 ore înainte de meditație este necesară. Ceea ce simți tu (furnicături, mâncărimi), este datorat energiilor, tumultului de energii care ne străbat cu viteza cu care se derulează activitățile curente din viața noastră. Ele nu se pot opri pe loc și dacă nu echilibrăm vitezele de reacție la impulsurile din exterior, ele vor circula rapid și foarte târziu se vor liniști.
    În plus: dacă repeți mental ceva, dacă te concentrezi pe un obiect exterior, din casă poate cel mult să ajute la liniștirea din activitățile anterioare, dar la un moment dat este necesară oprirea gândurilor, eliberarea totală de ele. Cel mult un sunet de fond în gând: eu am găsit în perioada de început un ”aaaaaaa….” care să nu fie nici prea înalt, nici prea jos, am căutat tonalitatea care nu era obositoare în interiorul meu.
    De asemenea nu am auzit de o respirație așa cum o descrii – deși unii folosesc respirația holotropică, am înțeles că e foarte obositoare dar uneori dă roadă dacă omul stă bine cu plămânii și cu inima. Dar dacă schimbi ritmurile nu te poți liniști – zic eu. Eu intru direct în liniștire cu 2 3 respirații lungi, liniștitoare pentru mine: dar nu le număr, nu le întrerup, las să curgă până când simt că liniștea mă cuprinde. Atunci intru în activitate mentală (o să descriu în continuare, poate te va ajuta și pe tine, și pe alții).
    Dar metoda de relaxare este bună; eu pot face activitate și în timp ce merg, în timp ce cineva îmi povestește ceva ce vrea să cunoască. Sunt rexată dar nu foarte mult, doar mă golesc de gânduri, se face liniște completă în cap și în piept, în timp ce ascult ceea ce îmi povestește celălalt – practic intru în povestirea lui. În orice activități curente îmi pot veni fleșuri când îmi pun în gând să văd, să descopăr ceva (când spăl vase, când fac mâncare, când scriu). Important este să fie mintea complet liberă și să nu am corpul foarte încordat din cauze exterioare.

    RăspundețiȘtergere
  9. 2. S-ar putea să vezi ceva în starea de meditație (meditație de relaxare) la un moment dat, să urmărești acest lucru. Cunosc oameni care zic că nu văd nimic, dar ei văd multe – numai nu pot asocia cu ceva cunoscut sau urmărit, dorit de ei. Când îi pun să povestească, le demonstrez că și eu văd același lucru și atunci prind curaj.
    Pentru mine a fost ceva natural, dar înafară de o primă experiență la 16 ani, după o operație de apendicită, nu am mai știut nimic despre călătoria astrală. Dar neîntrerupt am avut fleșuri toată viața despre lucruri de care nu știam și foarte târziu mi-am dat seama că vedeam astfel o realitate care se petrecea în alte locuri, cu alți oameni: vedeam cu ochii deschiși și uneori nu erau doar fleșuri ci adevărate mici filmulețe, dacă închideam/deschideam ochii nu pierea nimic, vedeam în continuare. După 1995 am intrat în comunicare mentală cu ajutătorii mei astrali și ei m-au îndrumat să nu-mi fie frică, să urmăresc atentă ce văd – de regulă atunci ceea ce îmi spuneau ei despre evoluții, universuri, etc. Am trecut foarte ușor de la activitate mentală la cea astrală, nu am știut decât când am citit prin revistele timpului. Și prietenii mei sunt obișnuiți cu activitate mentală, mai puțin astrală. De la activitate mentală la activitate astrală eu zic că se trece foarte ușor, deși fiecare om trebuie să se observe și să vadă cum și ce i se potrivește mai bine. Pornesc de la un subiect știut că vreau să-l studiez, vreau să-l văd în mintea mea (pe ecranul mental) și el apare acolo (la început a fost nevoie de răbdare) – așa cum este el în complexitatea lui, cu amănunte pe care nu le știam, dar le observ cu răbdare reluând imaginea chiar și de mai multe ori. De multe ori (mi-am dat seama mult mai târziu, când am citit despre acest fenomen – ”dedublarea”, numire pe care nu o consider corectă) – mi-am dat seama că trec de la o simplă vizualizare mentală la călătorie astrală, cunoscută cum spuneam din adolescență.

    RăspundețiȘtergere
  10. 3. În mod normal, eu văd mental cu ochii deschiși și astfel pot să și scriu – descriu ceea ce văd. Îmi dau seama că mă trezesc uneori cu ochii închiși și corpul mi se duce pe spate, astfel îmi dau seama că am fost în călătorie astrală. La cercetare mentală văd ca o fotografie de cele mai multe ori, în care pot pătrunde și cerceta în profunzime, în 3D; la călătoria astrală totul devine viu, este mișcare. Cu timpul însă și în cercetare mentală totul a devenit mult mai viu, asemănător călătoriilor astrale, așa că nu-mi mai bat capul să știu ce a curs acolo, mă interesează cercetarea. Dar când îmi păstrez ochii deschiși permanent – e clar că acolo nu a fost călătorie astrală (desprinderea chiar și numai parțială a corpului astral induce starea de somn, chiar dacă este un somn lucid, conștient).

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Cristina!
    Am o intrebare vizavi de Reiki.
    Este adevarat ca nu se ,,aplica" pe chakra 1 - 2 - 3 simbolul Dai ko Myo( simbol care ridica vibratia) ?
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  12. Bună Bogdan!
    Eu nu știu multe, cum ți-am spus, despre reiki, dar întreb pe cei care sunt practicanți în mod curent (cu ocazia asta învăț și eu! așa că îți mulțumesc!): simbolurile nu se pun niciodată pe vreo chakră - observasem și eu că în autotratament nu pun mâinile direct pe ele, deși echilibrări rare, de scurtă durată, rapide, folosesc acest procedeu. Dar nu punem simboluri pe plexuri (chakre).
    De altfel în orice proceduri sunt folosite, chiar și în consumul de medicamente, folosirea metodelor chirurgicale, alte proceduri tradiționale, etc., nu uit să recomand cele legate de suflet și manifestările noastre curente: comportamente cu înaltă moralitate, acțiuni benefice nouă și celor din jur, gânduri pașnice, liniștite, frumoase, benefice la fel pentru noi și alții chiar dacă nu suntem de acord cu ceea ce fac și spun; ce fac ei este problema lor cu Dumnezeu – obișnuiesc să spun eu, ce fac eu este cel mai important pentru mine. Cineva spunea extrem de frumos: dacă cineva e rău cu tine, iartă-l, ca să nu fie doi răi !!!
    Acest fel de beneficitate emoțională, mentală și comportamentală susține sufletele noastre, împiedică consumul excesiv de energie și ne ajută să ne revitalizăm pe măsura unui consum energetic echilibrat. Tot ceea ce facem să fie în general echilibrat, cred că este cel mai important lucru din viața noastră!

    RăspundețiȘtergere